biologisch Vegan

Waarom biologisch

Voor onze paddenstoelsupplementen kiezen wij bewust voor biologisch en puur natuur. Vooral bij paddenstoelen is natuurlijk extra belangrijk.

Schoonmakers van de natuur

Paddenstoelen zijn niet alleen bijzondere verschijningen in de natuur; ze hebben ook een belangrijke functie. Het zijn belangrijke schoonmakers. Alles uit hun omgeving nemen ze op, goede en slechte stoffen. Hierdoor is een schone omgeving, bodem en lucht extra belangrijk. Hoe schoner, hoe beter voor ons.

Wat vind je absoluut NIET in onze producten?

In onze producten vind je niets wat niet natuurlijk is. Geen chemicaliën, pesticiden om de groei te bespoedigen of synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Ook laten wij onze supplementen elke batch controleren op vreemde componenten, zoals plastic, steentjes of metalen. Deze analyses kun jij makkelijk inzien op onze kwaliteitspagina. Zo weet je precies wat er in het supplement zit (of juist niet).

Shiitake paddenstoel - schoonmakers van de natuur
Reishi paddenstoel Pure Mushrooms biologisch

Wat voegen wij WEL toe?

Wij laten de natuur voornamelijk haar gang gaan, maar tuurlijk voegen wij wel ‘iets’ toe. Alleen zijn dit elementen die de natuur zelf aanbiedt.

Waar zorgen wij dan voor?

  • Een natuurlijke voedingsbodem voor de paddenstoel, zodat het goed kan groeien. Deze voedingsbodem wordt per paddenstoel speciaal samengesteld en wordt bij elke batch paddenstoelen vernieuwd.
  • Tijd. Heel veel tijd, zodat het vruchtlichaam zich maximaal kan ontwikkelen met een hoge bio-beschikbaarheid.
  • En als laatste: een beetje warmte en zonlicht voor het drogingsproces.

Tijd, heel veel tijd

Ons geheime ingrediënt van de supplementen? Tijd. Het klinkt misschien simpel, maar tijd maakt bij het kweken paddenstoelen echt het verschil. De paddenstoelen krijgen bij ons alle tijd om zich maximaal te ontwikkelen en voedingsstoffen uit de speciaal voor hen samengestelde voedingsbodem te halen. Op die krijgen de paddenstoelen een full spectrum vruchtlichaam en bevatten maximaal aantal gezonde stoffen. Alle vruchtlichamen van de paddenstoelen bevatten door deze methode ook minimaal 30% polysachariden. Want hoe langer de paddenstoel groeit des te krachtiger zij is.

Elke keer een ‘verse’ voedingsbodem

Daarbij gebruiken wij elke voedingsbodem voor de paddenstoel, maar voor één kweek. Wanneer de paddenstoelen zijn uitgegroeid, hebben zij alle belangrijke voedingsstoffen uit de bodem opgenomen. Voor de volgende partij gebruiken wij weer een ‘verse’ samengestelde voedingsbodem. Deze bodem is weer vol met voedingsstoffen. Maar het restmateriaal van de oude voedingsbodem gaat niet verloren. Wij gebruiken dit voor de verbranding van onze droogovens. Op die manier ervaart de paddenstoel er toch nog een voordeel aan in de volgende fase van zijn reis.