biologisch Vegan

Duurzaamheid

Onze paddenstoelsupplementen produceren we met liefde voor de natuur. We zorgen ervoor dat het tijdens de kweek onze paddenstoelen aan niets ontbreekt. Tijdens de productie tot capsules houden wij alles goed in de gaten. Met dit doel in gedachte proberen wij vooraf bewust na te denken over elke stap en alles zo milieuvriendelijk en duurzaam mogelijk te (laten) doen. Want als wij maar zo dicht mogelijk bij Moeder Natuur in de buurt blijven zal het eindproduct het mooist en krachtigst zijn.

Onze verpakkingen

De verpakking is een belangrijk onderdeel van onze supplementen. Ze moeten de capsules optimaal beschermen en tegelijkertijd minimaal belastend zijn voor het milieu. Na een intensieve zoektocht naar het beste verpakkingsmateriaal kwamen wij uit bij 100% gerecycled monoplastic. Monoplastic verpakkingen zijn gemakkelijker in te zamelen, sorteren en efficiënt te recyclen. Een minimale belasting voor het milieu. Daarbij beschermt monoplastic de paddenstoelsupplementen tegen alle weersinvloeden en dan vooral tegen koud en nat weer. Veel beter dan bijvoorbeeld gerecycled papier dit zou kunnen.

Naast de keuze voor het materiaal vonden we het ook belangrijk dat de verpakking klein, licht en gemakkelijk verstuurd kan worden. De supplementen komen daarom niet in een potje, maar een zakje. Minimaal verpakkingsmateriaal en beter voor het transport. Ze nemen minder ruimte in beslag en ze passen door je brievenbus. Hierdoor hoef je ook niet speciaal thuis te blijven voor de pakketbezorger met jouw paddenstoelsupplementen. Ze vallen gewoon bij jou op de deurmat.

Duurzame verpakkingen Pure Mushrooms - paddenstoelsupplementen
Duurzaamheid Pure Mushrooms - 100% vegan

100% vegan

Respect voor planten en dieren is essentieel. De natuur biedt ons alles wat we nodig hebben om gezond te zijn. Door een meer veganistisch dieet creëren we samen een meer duurzame en ethische toekomst. Paddenstoelen zijn bij uitstek een natuur product. Deze natuurlijkheid moet behouden blijven. Ook als voedingssupplement. Daarom zijn alle producten van ons veganistisch gecertificeerd en dus vrij van dierlijke ingrediënten.

Hergebruik van voedingsbodems

We love recycling! Tijdens de productie van onze paddenstoelsupplementen proberen we zoveel mogelijk her te gebruiken. Ook de ‘oude’ voedingsbodems van de paddenstoelen. Voor elke paddenstoelsoort hebben we een speciaal samengestelde voedingsbodem. Deze bodem bevat alles wat het nodig heeft om maximaal te groeien. Wanneer de paddenstoelen zijn uitgegroeid hebben ze alle nuttige stoffen uit de bodem opgenomen. De bodem bevat niet genoeg nuttige voedingsstoffen meer voor een nieuwe lichting, maar het is wel nog prima te gebruiken als brandstof voor de droogovens. De droogovens gebruiken we om de paddenstoel te drogen als ze zijn uitgegroeid. Eenmaal gedroogd kunnen ze verwerkt worden tot een hoogwaardig extract wat je terugvindt in onze capsules. Door de oude voedingsbodems te gebruiken als brandstof voor de droogoven is het cirkeltje rond. Niets gaat verloren en alles bereikt zijn volledige potentie.

Kwaliteit en natuurlijk paddenstoelsupplementen Pure Mushrooms