biologisch Vegan

Veelgestelde vragen

Waar zijn paddenstoelen supplementen goed voor?

Sommige paddenstoelsoorten, waaronder lion’s mane, reishi, chaga en cordyceps, worden als een adaptogeen beschouwd. Adaptogenen zijn planten, kruiden en paddenstoelen die je weerbaarheid tegen stress verhogen. Ze helpen jou en je lichaam om beter met stressvolle situaties om te gaan en je eraan aan te passen. De term “adaptogeen” is afgeleid van het woord “adaptare” en betekent letterlijk “aanpassen”. Lees hier meer over adaptogene paddenstoelen. Neem ook een kijkje bij onze producten voor meer informatie over de werking van de paddenstoelen of download onze gratis paddenstoelengids.

Is Pure Mushrooms biologisch?

Ja, al onze supplementen zijn biologisch. De producten van Pure Mushrooms zijn biologisch gecertificeerd door SKAL en voldoen aan strenge kwaliteitsnormen. Waarom wij biologisch zo belangrijk vinden lees je hier

Zijn de producten vegan?

Ja, alle supplementen van Pure Mushrooms zijn veganistisch gecertificeerd door The Vegan Society.

Bevat Pure Mushrooms allergenen?

Alle producten van Pure Mushrooms zijn glutenvrij, zuivelvrij, sojavrij en vrij van andere allergenen.

Waar zijn de capsules van gemaakt?

Het omhulsel van de capsule bestaat uit cellulose. Cellulose is een natuurlijke stof waarvan de belangrijkste component zijn plantaardige celwanden en die planten een stevige structuur geeft. We vermijden capsules gemaakt van varkens- of rundergelatine volledig.

Waar komen de paddenstoelen van Pure Mushrooms vandaan?

Pure Mushrooms is gecreëerd op basis van kennis uit de Traditionele Chinese Geneeskunde en de moderne technologie. De paddenstoelen zelf komen rechtstreeks van de oorspronkelijke bron, namelijk uit traditionele paddenstoel kwekerijen uit China. Dit zijn kwekerijen waar de kunst van het biologisch kweken generaties lang is doorgegeven en waar respect en geduld de belangrijkste uitgangspunten zijn. Dankzij hun kennis en inzet groeien de paddenstoelen in hun natuurlijke habitat waar ze de maximale voedingsstoffen tot zich kunnen nemen. Lees meer over de herkomst.

Hoe gebruik ik Pure Mushrooms?

Je gebruikt Pure Mushrooms door de capsule met water in te nemen, voor of na de maaltijd. Vind je het lastig om de capsules door te slikken? Capsules mogen ook open gemaakt worden en aan eten en drinken worden toegevoegd. Voeg toe aan je smoothie, koffie of aan gerechten. We raden aan om onze paddenstoelen extracten kort voor consumptie toe te voegen. Op deze manier blijven de waardevolle stoffen behouden.

Waarom bevat Pure Mushrooms acerola?

Ter ondersteuning van onze supplementen gebruiken wij acerola. Elke capsule bevat – naast jouw dagelijkse dosis paddenstoel – 20 mg biologische acerola. Acerola is een superfood dat een bron is van vitamine C, caroteen (vitamine A) en vitamine B (B1, B2 en B3). Vooral het hoge gehalte aan vitamine C maakt deze bes ronduit bijzonder. Ter vergelijking: 100 gram acerola bevat maar liefst 33 keer(!) meer vitamine C dan 100 gram sinaasappel. Vitamine C is een antioxidant en ondersteunt onze weerstand. Lees hier meer over acerola

Kan ik meerdere producten van Pure Mushrooms tegelijkertijd gebruiken?

Ja, dat kan! Adaptogene paddenstoelen kunnen goed gecombineerd worden. Ze werken synergetisch, wat wil zeggen ze gezamenlijk meer voor je kunnen betekenen dan afzonderlijk. Je kunt meerdere paddenstoel supplementen los aanschaffen, maar we bieden ook twee blends aan. Zo bevat onze Bio Fit Mix en Bio Chill Mix een blend van meerdere soorten paddenstoelen.

Is Pure Mushrooms geschikt voor kinderen?

De producten van Pure Mushrooms zijn geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar en ouder.

Wat is de dosering?

Volwassenen (vanaf 12 jaar): 
Onderhoudsdosering: 2 capsules per dag (1 x 2 capsules bij de maaltijd innemen).
Bij klachten: 4 capsules ( 2 x 2 per dag).
De maximale dosering is 6 capsules per dag: 2 x 3 per dag of 3 x 2 per dag.

Voorbeeld Lion’s Mane. 
Bevat per 2 capsules 640 mg lion’s mane en 40 mg vitamine C. 
Dosering bij klachten: 1280 mg lion’s mane per dag + 80 mg vitamine C (4 capsules)
Maximale dosering: 1920 mg lion’s mane per dag + 120 mg vitamine C (6 capsules)

Wat is de beste tijdstip om Pure Mushrooms in te nemen?

In principe: wanneer het jou het beste uitkomt. Maar wil je optimaal van de producten profiteren, dan raden wij je deze momenten aan:

  • Chaga: bij voorkeur in de ochtend
  • Cordyceps: in de ochtend of als pre-workout
  • Lion’s Mane: overdag, tijdens werk/studie of na een lunchdip
  • Reishi: bij voorkeur ‘s avonds
  • Fit Mix: in de ochtend of als pre-workout
  • Chill Mix: bij voorkeur in de namiddag

Wat zijn de contra-indicaties van paddenstoelen supplementen?

Hoewel paddenstoelen supplementen als veilig worden beschouwd, mogen ze niet worden geconsumeerd tijdens zwangerschap en borstvoeding. Ook bij allergie voor de paddenstoelen mogen ze niet gebruikt worden. Gebruik je medicijnen? Raadpleeg dan je arts of apotheker voordat je paddenstoelen supplementen gebruikt. Verder kan er bij hoge dosering buikklachten ontstaan. Neem in dat geval een lagere dosering, zodat de klachten overgaan of staak tijdelijk het gebruik.

Welke delen van de paddenstoel gebruikt Pure Mushrooms?

Wij maken enkel gebruik van het vruchtlichaam van de paddenstoel. Reden is dat het mycelium meestal gekweekt wordt op houtsnippers, stro of granen. Bij het verwerken van het mycelium bestaat het risico dat het kweekmateriaal ook wordt verwerkt bij het maken van een supplement. Bij supplementen met mycelium kan dus een hoog aandeel hout, stro of granen voorkomen. Daarom kiest Pure Mushrooms ervoor om enkel het vruchtlichaam te gebruiken, zodat de extracten vrij zijn van het kweekmateriaal.

Wat is jullie extractiemethode?

Pure Mushrooms verwerkt paddenstoelen tot extracten, door middel van een heet-water-extractie. Waarom extraheren we paddenstoelen? Een extract is meer geconcentreerd dan gemalen poeder. Het bevat een hogere concentratie aan voedingsstoffen en polysachariden. De waardevolle stoffen bevinden zich voornamelijk in de chitine celwand. Chitine is een vezel dat niet door het lichaam verteerd kan worden. Door middel van heet-water-extractie worden de vitale stoffen uit de chitine wand gehaald, waardoor het lichaam het extract beter op kan nemen.

Wat zijn de extractie ratio’s van Pure Mushrooms?

  • Reishi 17:1 
  • Chaga 10:1   
  • Lion’s Mane 11:1
  • Cordyceps 9:1

Wat houdt deze extractie ratio in?
In het voorbeeld van reishi staat er 17:1. Dat wil zeggen: 170 kg verse paddenstoelen = 17 kg gedroogde paddenstoelen = 1 kg extract. Hoe hoger het eerste getal, hoe sterker de concentratie van het extract.

Bevat Pure Mushrooms psilocybine?

Nee. De paddenstoelen van Pure Mushrooms zijn geen drugs en zijn 100% legaal. Ze bevatten geen psilocybine en zullen je niet laten hallucineren.

Zijn jullie producten getest door een onafhankelijk laboratorium?

Pure Mushrooms vindt kwaliteit ontzettend belangrijk. Daarom ondergaat iedere product batch strenge tests, uitgevoerd door een onafhankelijk laboratorium. Voor al onze paddenstoelen extracten ontvangen we analysecertificaten, waaruit blijkt dat we voldoen aan de drempelwaarden voor zware metalen en andere verontreinigingen. Deze analyses publiceren we op onze website.

Waar kan ik Pure Mushrooms kopen?

Pure Mushrooms is verkrijgbaar bij gezondheidswinkels en online webshops, drogisterijen, natuurwinkels en therapeuten in heel Nederland. Een overzicht van winkels vind je op onze website.

Hoe word ik Pure Mushrooms retailer?

Pure Mushrooms wordt vertegenwoordigd door tal van online en offline bedrijven. Als je geïnteresseerd bent om retailer te worden, neem dan contact op met de voedingssupplementen groothandel Smart & Zo